diumenge, 16 de juliol del 2017

MARE DE DÉU DEL CARME DE LA FARGA BEBIÉ

 Nostra Senyora del Carme de la Farga de Bebié 


La imatge  de la Mare de Déu del Carme presideix l’església de l’antiga colònia industrial de la Farga de Bebié de la qual és titular. Es tracta d’una escultura mariana moderna de colorit vestuari que té el Nen Jesús a la falda que fa senyal de beneir. Amb les dues mans, la Verge subjecta un escapulari. El primer oratori fou inaugurat i beneit el cap de setmana
Situació de la imatge dins el temple
del 5 i 6 de febrer de 1927, amb actes religiosos i ballada de sardanes. La primera pedra de l’actual temple va ser col·locada i beneïda pel bisbe auxiliar de Vic Ramon Masnou, el 6 de març de 1955; el mateix prelat el va inaugurar el 16 de juliol de 1958.

La devoció a la Mare de Déu del Carme va tenir l’origen en el grup d’ermitans que vivien retirats a la falda del Mont Carmel a Israel. D’allà en va sorgir l’Ordre religiós del Mont Carmel per l’Europa medieval.
L’advocació mariana, segons la tradició, va sorgir de l’aparició de la Mare de Déu al carmelita Simon Stock el 16 de juliol de 1251. Li va lliurar l’escapulari que, des d’aleshores es va lligar a la devoció.
La Mare de Déu del Carme és considerada la patrona de la gent que viu dels fruits de la mar i, per extensió, de moltes poblacions costaneres. Aquesta funció va representar l’abandonament d’anteriors patronatges com santa Madrona, a Barcelona, o sant Elm. Per altra banda, és protectora de les ànimes del purgatori.


Joan Arimany i Juventeny



ESCOLTEU LA MÚSICA CLICANT AQUÍ 
(Gentilesa d' Els Goigs d'Obaga)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada