diumenge, 16 de juliol del 2017

MARE DE DÉU DEL CARME DE MONTESQUIU



Església de

Santa Maria de Montesquiu


A la capella central del mur dret, tot mirant l’altar major de l’església de Santa Maria de Montesquiu es troba la imatge de la Mare de Déu del Carme. Tant la Mare de Déu com el Nen Jesús, situat sobre el braç esquerre, subjecten un escapulari. Els colors dels vestits recorden l’hàbit de l’orde carmelita.


Situació de la talla dins el temple.
La devoció a la Mare de Déu del Carme va tenir l’origen en el grup d’ermitans que vivien retirats a la falda del Mont Carmel a Israel. D’allà en va sorgir l’Ordre religiós del Mont Carmel per l’Europa medieval. 

L’advocació mariana, segons la tradició, va sorgir de l’aparició de la Mare de Déu al carmelita Simon Stock el 16 de juliol de 1251. Li va lliurar l’escapulari que, des d’aleshores es va lligar a la devoció.

La Mare de Déu del Carme és considerada la patrona de la gent que viu dels fruits de la mar i, per extensió, de moltes poblacions costaneres. Aquesta funció va representar l’abandonament d’anteriors patronatges com santa Madrona, a Barcelona, o sant Elm. Per altra banda, és protectora de les ànimes del purgatori. 

Joan Arimany i Juventeny


Uns goigs a la Verge del Carme


1 comentari:

  1. Wynn Las Vegas and Encore vacation rentals - JTM Hub
    Find 거제 출장안마 Wynn Las 김천 출장안마 Vegas and Encore vacation rentals, 상주 출장샵 including 제주도 출장샵 houses, apartment and condo rentals 충주 출장마사지 & more bookable online from JTM.com.

    ResponElimina